Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Δύο μικροί Έρωτες από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

banner roots

Δύο μικροί Έρωτες από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
17.10.2022 | 21:54

Δύο μικροί Έρωτες από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Πολιτισμός

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί δύο αριστουργηματικά αρχαία γλυπτά.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Έπειτα από την προβολή δεκάδων θαυμάσιων αντικειμένων, το Αθέατο Μουσείο σας προσκαλεί φέτος στην παρουσίαση σπάνιων και άγνωστων αρχαιοτήτων από την Μικρά Ασία, που αναδύονται από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

D98A0B2E 18DE 4854 9A4E 08E3D7E79A59

Το φθινόπωρο του 2022, με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί δύο αριστουργηματικά αρχαία γλυπτά. Πρόκειται για δύο μικρά μαρμάρινα αγάλματα καθιστών Ερώτων, που διακοσμούσαν άλλοτε μια πολυτελή σαρκοφάγο από το ξακουστό στην εποχή του εργαστήριο γλυπτικής του Δοκιμείου (αρχαία θέση κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ). Τα έργα αγόρασε το 1883 η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία από το αρχαιοπωλείο του Κ. Πολυχρονόπουλου στη Σμύρνη και φυλάσσονται από το τέλος του 19ου αιώνα στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι δύο μικροί Έρωτες από τη Σμύρνη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην καρδιά του Μουσείου, («Aίθουσα του Bωμού» / αίθουσα 34), από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ως την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

516C43CF 18AB 4A76 8B3B 667542344E4D

Στις 23 Οκτωβρίου, στις 13 και 27 Νοεμβρίου και στις 18 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 26 Οκτωβρίου και στις 9 και 30 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχθούν τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλήσουν μαζί τους για τα μικρασιατικά εργαστήρια γλυπτικής της αρχαιότητας, τους συμβολισμούς των Ερώτων στην τέχνη του θανάτου, καθώς και για την δράση των Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης και την τύχη των σπουδαίων Συλλογών στις μέρες της Καταστροφής.


Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το