Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος στον Fm 100 (mp3)

banner roots

Ο συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος στον Fm 100 (mp3)
10.02.2016 | 20:49

Ο συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος στον Fm 100 (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Για όλα όσα διαδραματίζονται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στην Ελλάδα της κρίσης, μίλησε στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

Ο κ. Παπασαραντόπουλος, γνωστός για τα βιβλία του «Εξτρεμισμός και Πολιτική Βία στην Ελλάδα», «Μύθοι και Στερεότυπα της Ελληνικής Κρίσης» και «Πολιτικό Τραβέρσο στην Ύστερη Μεταπολίτευση», εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας. «Παρακολουθώντας τι γίνεται στην Ελλάδα από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 και μετά, δεν έχω κανένα πραγματικό δεδομένο που να με κάνει να νιώθω έστω και συγκρατημένη αισιοδοξία», τόνισε.

Ο συγγραφέας παραλληλίζοντας τη χώρα μας με πλοίο, υποστήριξε ότι ίσως έχει προσκρούσει ήδη στα βράχια και η πλειοψηφία των ναυαγών δεν το έχει αντιληφθεί. Ταυτοχρόνως, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «χαρακτηρίζονται από πλειάδα ψεμάτων, αντικρουόμενες δηλώσεις, ασυναρτησία πολιτικού λόγου και εν τέλει από διακοπή της επαφής με τα πραγματικά δεδομένα».

Τέλος, ο ίδιος υποστήριξε την άποψη ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι πρωτίστως ανθρωπολογική, αφού οι κάτοικοί της διακατέχονται από μύθους και στερεότυπα που συγκροτούν τη δική τους πραγματικότητα, η οποία, όμως, είναι εικονική. 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Παπασαραντόπουλου στον Fm 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το