Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Γιάννης Μπεχράκης: Ο καλύτερος φωτογράφος του 2015 για τον Guardian, μιλάει στον Fm 100 (mp3)

the roots web banners 06

Γιάννης Μπεχράκης: Ο καλύτερος φωτογράφος του 2015 για τον Guardian, μιλάει στον Fm 100 (mp3)
26.01.2016 | 19:58

Γιάννης Μπεχράκης: Ο καλύτερος φωτογράφος του 2015 για τον Guardian, μιλάει στον Fm 100 (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Οι φωτογραφίες του έχουν βρεθεί στις μεγαλύτερες εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες παγκοσμίως. Με τον φακό του έχει απαθανατίσει τα σημαντικότερα κοινωνικά, πολιτικά και αθλητικά γεγονότα του κόσμου. Ο λόγος για τον φωτογράφο του Reuters στην Ελλάδα Γιάννη Μπεχράκη, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα Guardian ανακήρυξε ως τον καλύτερο φωτογράφο του 2015.

Η καριέρα του ως φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters ξεκίνησε το 1987 και από τότε έχει καλύψει πολέμους, κρίσεις κρατών και πολλά ακόμη καθοριστικά για τον πλανήτη γεγονότα. Ο Γιάννης Μπεχράκης τιμήθηκε για τις φωτογραφίες του που αποτυπώνουν με συγκλονιστικό τρόπο την προσφυγική κρίση, την οποία έζησε σε πρώτο πλάνο το τελευταίο διάστημα.

Ο Έλληνας φωτογράφος μίλησε για αυτή του την εμπειρία στον Fm 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, ενώ περιέγραψε σε τόνο ιδιαίτερα ανθρώπινο και με μια ευαισθησία που φαίνεται να τον χαρακτηρίζει, τις στιγμές της καριέρας του που τον έχουν σημαδέψει.

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το