Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Βασίλης Κορκίδης στον Fm 100: «Η ψηφιακή οικονομία δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν» (mp3)

banner roots

Βασίλης Κορκίδης στον Fm 100: «Η ψηφιακή οικονομία δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν» (mp3)
02.10.2015 | 22:16

Βασίλης Κορκίδης στον Fm 100: «Η ψηφιακή οικονομία δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Οι νέες τεχνολογίες, οι διαδικτυακές συναλλαγές και το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα το πρώτο Athens Digital Payments Summit, όπου η ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και οι ψηφιακές πληρωμές, βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Δέσποινα Βασιλειάδου φιλοξένησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα» τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος αποτέλεσε και έναν από τους ομιλητές του συνεδρίου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Κορκίδης στον Fm 100, η ψηφιακή οικονομία και οι διαδικτυακές αγορές «δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι, παρόλο που η Ελλάδα μπήκε βίαια σε αυτή τη διαδικασία λόγω των capital controls, διαθέτει τη δυνατότητα και τη γνώση, καθώς και νέους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν το χώρο αυτό με μεγαλύτερη ευχέρεια απ’ ότι οι προηγούμενες γενιές.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο κ. Κορκίδης τόνισε πως αποτελεί έναν τρόπο μείωσης της ανεργίας, καθώς πολλοί νέοι μπορούν να ασχοληθούν με αυτό, ξεπερνώντας μάλιστα τα σύνορα της ελληνικής αγοράς. «Κάθε επιχείρηση με φυσική έδρα έχει πλεονέκτημα να επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο χωρίς κόστος και κεφάλαιο», ανέφερε σχετικά.

Η Λήμνος και το e-commerce

Ερωτηθείς ο  πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για το πώς μπορεί η τοπική οικονομία να μπει στον ανταγωνισμό των διαδικτυακών αγορών, τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση το κλειδί είναι οι συνεργασίες των επιχειρήσεων. Όπως εξήγησε, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί μια δίοδο για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τα οποία, με το κατάλληλο brand name και με «σημαία» τους την ποιότητα, την εντοπιότητα και την εικόνα, θα μπουν δυναμικά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κ. Κορκίδης, τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο το πλαστικό χρήμα μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην επέλαση της φοροδιαφυγής, προσφέροντας οφέλη τόσο στην οικονομία της Λήμνου, όσο και ολόκληρης της χώρας.

Ακούστε όλα όσα είπε για το θέμα στον Fm 100 ο κ. Κορκίδης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το