Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Νίκος Δήμου στον Fm 100: «Οι Έλληνες πιστεύουν σε πολλούς μύθους» (mp3)

the roots web banners 06

Νίκος Δήμου στον Fm 100: «Οι Έλληνες πιστεύουν σε πολλούς μύθους» (mp3)
15.03.2016 | 20:52

Νίκος Δήμου στον Fm 100: «Οι Έλληνες πιστεύουν σε πολλούς μύθους» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Έχει γράψει και κυκλοφορήσει 64 βιβλία, δημοσιογραφεί επί 36 χρόνια, ενώ έχει εργαστεί ως επιφυλλιδογράφος, χρονογράφος, δημιουργός και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτογράφος, διαφημιστής, καθώς και ως τεχνολόγος σχολιαστής σε θέματα υπολογιστών, αυτοκινήτου και φωτογραφίας. Ο λόγος για τον «μοναχικό πολυπράγμονα», Νίκο Δήμου.

Μιλήσαμε μαζί του προκειμένου να ακούσουμε πώς αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη πραγματικότητα ένας στοχαστής, τον οποίο πολλοί έχουν χαρακτηρίσει αιρετικό.

«Η σύγχρονη Ελλάδα έχει ανάγκη από πολλούς στοχαστές, διότι το βασικό της πρόβλημα είναι η κακή της σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτή τη σχέση μπορούν να την αποκαταστήσουν μόνον οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να βγάλουν τις παρωπίδες από τα μάτια των Ελλήνων, δείχνοντάς τους πώς ακριβώς είναι τα πράγματα», λέει, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα».

Ο Νίκος Δήμου πιστεύει ότι ο  Έλληνας διαθέτει δυνατότητες που αν τις αξιοποιήσει θα λειτουργήσουν ως πλούτος. «Υπάρχουν, όμως, πράγματα που τον κρατούν πίσω», λέει ο συγγραφέας και ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγει και τη θρησκεία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Νίκος Δήμου αναφερόμενος στην ανάμειξή του με την πολιτική ως μέλος του Ποταμιού και τη μετέπειτα αποχώρησή του από αυτό, μετά το άρθρο του περί Αγίου Φωτός και «ειδωλολατρικών συμβόλων» και την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, κάνει λόγο για «άδειασμα» από την πλευρά του δεύτερου, γεγονός που τον ανάγκασε, όπως λέει ο ίδιος, να αποχωρήσει.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι Έλληνες ανατρέφονται μαθαίνοντας να πιστεύουν σε πάρα πολλούς μύθους. «Είναι ένας λαός που άγεται και φέρεται από το συναίσθημα, πράγμα που τον καθιστά θύμα του λαϊκισμού, αφού ο λαϊκισμός δεν είναι τίποτε άλλο από συναισθηματική αντιμετώπιση των πραγμάτων», τονίζει.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Δήμου στον Fm 100, στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel