Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Γ. Τσαμουργκέλης: «Αν αλλάξει η πολιτική, η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει σε 6 μήνες» (mp3)

banner roots

Γ. Τσαμουργκέλης: «Αν αλλάξει η πολιτική, η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει σε 6 μήνες» (mp3)
24.03.2016 | 20:34

Γ. Τσαμουργκέλης: «Αν αλλάξει η πολιτική, η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει σε 6 μήνες» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία, από τις εκδόσεις Παπαζήση και τον ΙΑΝΟ, η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Διεθνούς Οικονομικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννη Τσαμουργκέλη, με τίτλο: «Ο ρόλος των τραπεζών και του ευρώ στην ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση. Οι συνένοχοι».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση και πρώην Υπουργός, ο Μάνος Ματσαγγάνης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός και ο Στέφανος Γκρίντζαλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

tsamourgkelis-parousiasi

«Αυτό το βιβλίο δεν πραγματεύεται απλώς την κρίση. Αποκαλύπτει μια περίοδο της κρίσης που ήταν κρυφή», είπε ο  συγγραφέας, μιλώντας σήμερα στη Δέσποινα Βασιλειάδου και στην εκπομπή του Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα», με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση. Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, το βιβλίο αναφέρεται στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι τράπεζες και το νομισματικό σύστημα στη διαμόρφωση και ανάπτυξη της κρίσης.

tsamourgkelis-vivlio

Παράλληλα, στο βιβλίο του ο κ. Τσαμουργκέλης, μιλά για τις ευθύνες του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος στη ρευστότητα, για τον ρόλο των ελληνικών τραπεζών, καθώς και και τα λάθη του τραπεζικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα σε νομισματικό εκτροχιασμό.

Αναφερόμενος στη δομή της ΕΕ, ο καθηγητής υποστήριξε ότι «στην περίοδο της κρίσης, η εξουσία για το αν θα κυκλοφορήσει ή όχι χρήμα, ανήκε στις τράπεζες», γεγονός που επέφερε σοβαρές συνέπειες στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης, τέλος, ο κ. Τσαμουργκέλης τόνισε ότι εάν αλλάξει η πολιτική σε εισοδηματικό και νομισματικό επίπεδο, η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει σε έξι μήνες.

Ακούστε παρακάτω όλα όσα είπε για το θέμα ο καθηγητής στον Fm 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel