Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η Αδαμαντία της Λήμνου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (mp3)

the roots web banners 06

Η Αδαμαντία της Λήμνου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (mp3)
31.03.2016 | 21:59

Η Αδαμαντία της Λήμνου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Η Αδαμαντία Χρυσάφη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, μια δυναμική γυναίκα από τη Λήμνο, και οι επιστολές που έστελνε επί 20 συναπτά έτη στον άντρα της που βρισκόταν στην Αίγυπτο, αποτελούν τη βάση του θεατρικού έργου «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, η οποία φιλοξενείται αυτό τον καιρό στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν.

Η Ελλάδα µετά τον εµφύλιο. Εκείνη βιώνει όλες τις πολιτικές συνθήκες της μεταπολίτευσης από τη δεκαετία του ’60 μέχρι του ’80 και παράλληλα πρέπει να φέρει σε πέρας τις δικές της προτεραιότητες. Όλα αυτά, η δύσκολη πραγματικότητα, η σκληρή καθημερινότητα, αποτυπώνονται στις 120 επιστολές, που έστελνε από την Ελλάδα η Αδαμαντία στον άντρα της στην Αίγυπτο.

Την αλληλογραφία της Λημνιάς γυναίκας ανακάλυψε ο Κωστής Καπελώνης και ο συγγραφέας και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Παναγιώτης Μέντης, μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η γνωστή ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου είναι εκείνη που δίνει σάρκα και οστά στην ηρωίδα.

Όπως είπε στο σταθμό μας σήμερα ο Παναγιώτης Μέντης, μόλις πήρε στα χέρια του γράμματα της Αδαμαντίας και τα διάβασε, τον κέρδισαν αμέσως. Σε αυτές επιστολές, οι οποίες καλύπτουν μια χρονική περίοδο 20 ταραγμένων ετών, ο συγγραφέας πρόσθεσε αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας και μετέφερε την ιστορία της Αδαμαντίας στο θεατρικό σανίδι.

mentis

Ο Παναγιώτης Μέντης

Η θεατρική παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 11 Ιανουαρίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου.

Ακούστε παρακάτω τον Παναγιώτη Μέντη να μιλάει στη Δέσποινα Βασιλειάδου για την Αδαμαντία από τη Λήμνο, για το θέατρο στην Ελλάδα της κρίσης, καθώς και για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιαν Φαμπρ.

 

 

Η παράσταση 

«Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη

Θέατρο Τέχνης Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, τηλ: 210 3228706

Από 11 Ιανουαρίου έως 26 Απριλίου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel