Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Βαγγέλης Ξένος: «Να πάρουμε με επανάσταση τα μέσα παραγωγής από την αστική τάξη» (mp3)

the roots web banners 06

Βαγγέλης Ξένος: «Να πάρουμε με επανάσταση τα μέσα παραγωγής από την αστική τάξη» (mp3)
11.04.2016 | 21:17

Βαγγέλης Ξένος: «Να πάρουμε με επανάσταση τα μέσα παραγωγής από την αστική τάξη» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το μοντέλο του ΚΚΕ για την Ελλάδα του μέλλοντος παρουσίασε ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μιλώντας στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα».

Όπως υποστήριξε ο κ. Ξένος, στον αντίποδα των συμφερόντων της αστικής τάξης, βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ξένος τόνισε: «Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε το κράτος σε κράτος των εργατών, των αγροτών, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών. Να πάρουμε δηλαδή, τα μέσα παραγωγής από τα χέρια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών για να περάσουν στα χέρια του λαού, μέσω της επανάστασης».

Ο κ. Ξένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, εκφράζοντας την άποψη ότι η κατάσταση τείνει να γίνει χειρότερη, καθώς «η Ελλάδα δεν έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ε.Ε.», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel