Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Τάσος Ιαβέρης στον Fm 100: «Καθημερινά συντελείται γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους» (mp3)

banner roots

Τάσος Ιαβέρης στον Fm 100: «Καθημερινά συντελείται γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους» (mp3)
12.04.2016 | 20:22

Τάσος Ιαβέρης στον Fm 100: «Καθημερινά συντελείται γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Είναι ο πρώτος Έλληνας που διοργάνωσε Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς, με διαλέξεις και ομιλίες πλήρως αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς σε όλη τη χώρα. Έχει πάνω από 40.000 ευαισθητοποιημένους μαθητές κάθε χρόνο. Διαθέτει λόγο «μαστίγιο» κατά της οδικής ασυνειδησίας και εγκληματικότητας και δεν «χαϊδεύει» τα αυτιά των αποδεκτών. Ο λόγος για τον κορυφαίο οδηγό αγώνων αυτοκινήτου, Ιαβέρη ή κατά κόσμον Τάσο Μαρκουΐζο, που αφιέρωσε τη ζωή του και δίνει καθημερινά την ψυχή του για την προστασία των Ελλήνων από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους.

Ο κ. Ιαβέρης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα» και μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, ανέδειξε στοιχεία για την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων που κυριολεκτικά σοκάρουν.

Όπως τόνισε ο κ. Ιαβέρης, καθημερινά στους δρόμους συντελείται η γενοκτονία των Ελλήνων, αφού τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων ξεπερνούν τα 5 την ημέρα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 30 ετών! «Ο θάνατος είναι αδιάφορος στην κοινή γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι «θεωρείται δεδομένη η έλλειψη σεβασμού για τους ανθρώπους γύρω μας».

Με την ωμότητα των λόγων του, αναφέρθηκε στη «μαγκιά» και την ανοησία των Ελλήνων που δεν αναλογίζονται τις συνέπειες των πράξεών τους, ενώ τόνισε πως ο ατομικισμός που κυριαρχεί στις μέρες μας είναι αυτός που σκοτώνει.

Ο κ. Ιαβέρης επιρρίπτει ευθύνες τόσο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν παρέχουν ενημέρωση για τη σωστή οδική συμπεριφορά, όσο και στην ίδια την πολιτεία που δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων. Μάλιστα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την απόφασή του αυτή ο Υπουργός απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή».

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που κ. Ιαβέρη ότι το κόστος των τροχαίων δυστυχημάτων κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακούστε παρακάτω όλα όσα είπε ο κ. Τάσος Ιαβέρης στον Fm 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το