Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ελένη Ψαρά: Η Λημνιά της Αμερικής που κάνει περήφανους τους συμπατριώτες της (mp3)

the roots web banners 06

Ελένη Ψαρά: Η Λημνιά της Αμερικής που κάνει περήφανους τους συμπατριώτες της (mp3)
15.04.2016 | 20:59

Ελένη Ψαρά: Η Λημνιά της Αμερικής που κάνει περήφανους τους συμπατριώτες της (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Με μια σπουδαία γυναίκα της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής, τη Λημνιά Ελένη Ψαρά, είχε την ευκαιρία να μιλήσει σήμερα ο Fm 100.

H κα. Ψαρά, με καταγωγή από το Θάνος, μίλησε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», για τα άμεσα σχέδιά της που αφορούν τη Λήμνο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του ομώνυμου χωριού, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά της.

Η κα. Ελένη Ψαρά γεννήθηκε στη Λήμνο. Έφυγε από το νησί σε ηλικία 14 ετών με προορισμό την Αμερική, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Η σκέψη, όμως, και η καρδιά της δεν έφυγαν στιγμή από το νησί και το αγαπημένο της χωριό, το οποίο και βοηθάει όποτε της ζητηθεί, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σημαντική οικονομική βοήθεια που απέστειλε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θάνους, με την οποία καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου τα έξοδα της εκπαιδευτικής εκδρομής που θα πραγματοποιήσουν στη Βουλή των Ελλήνων και σε αρχαιολογικούς χώρους των Αθηνών, οι τάξεις Ε’ και ΣΤ’ του σχολείου.

Η κα. Ψαρά δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, καθώς και στα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του κράτους, τα οποία, όπως η ίδια αναφέρει, είναι ανάγκη να επιλυθούν.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το 2014 το Γυναικείο Τμήμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής (Women’s Issue Network) τίμησε την κα. Ψαρά με τον τίτλο της «Γυναίκας της Χρονιάς».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Ελένη Ψαρά στον Fm 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το