Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Χρήστος Αποστολίδης: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής MENSA μιλάει στον Fm 100 (mp3)

the roots web banners 06

Χρήστος Αποστολίδης: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής MENSA μιλάει στον Fm 100 (mp3)
13.05.2016 | 18:37

Χρήστος Αποστολίδης: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής MENSA μιλάει στον Fm 100 (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής MENSA, Χρήστος Αποστολίδης, ήταν καλεσμένος σήμερα της Δέσποινας Βασιλειάδου στην εκπομπή του Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα».

Η MENSA είναι ο Παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός Οργανισμός για την αναγνώριση και την ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας και αριθμεί χιλιάδες μέλη σε 45 χώρες του κόσμου, στην καθεμιά από τις οποίες έχει δημιουργήσει εθνικά παραρτήματα.

Όπως είπε ο κ. Αποστολίδης, προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος της MENSA, είναι η πραγματοποίηση ειδικού τεστ IQ, στο οποίο θα έχει αποτέλεσμα που θα τον τοποθετεί στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής MENSA, με δείκτη νοημοσύνης 156 που τον κατατάσσει στους εξυπνότερους εν ζωή Έλληνες, εξήγησε τι ορίζεται ως "ευφυΐα" και "IQ", από πού πηγάζει η πρώτη και πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη σχολική κοινότητα χαρισματικά παιδιά, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, ο  κ. Αποστολίδης αναφερόμενος στο IQ των λαών, τόνισε ότι, από έρευνες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, αποδείχθηκε ότι οι Έλληνες δεν αποτελούν έναν από τους πλέον ευφυείς λαούς, αφού σημείωσαν ποσοστά κάτω από τον μέσο όρο, με την ασιατική φυλή να αναδεικνύεται ως η ευφυέστερη.

Να θυμίσουμε ότι αύριο με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» κυκλοφορεί ένθετο με τα επίσημα IQ Test της MENSA.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Fm 100 ο κ. Αποστολίδης στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το