Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Παύλος Γερουλάνος μιλάει στον Fm 100 για τον δρόμο προς την ανάπτυξη (mp3)

banner roots

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλάει στον Fm 100 για τον δρόμο προς την ανάπτυξη (mp3)
20.06.2016 | 20:29

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλάει στον Fm 100 για τον δρόμο προς την ανάπτυξη (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Fm 100 ο πρώην υπουργός και επικεφαλής σε θέματα ανάπτυξης στο ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, σχολίασε την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό δολοφονίας της βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, κάνοντας λόγο για μια «δυσλειτουργική» ΕΕ, που αποτυγχάνει να ολοκληρώσει το όραμα με το οποίο ξεκίνησε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται σε ακραία κόμματα, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι βασική αιτία είναι η τεχνοκρατική διαχείριση της πολιτικής στην ΕΕ. «Αφήσαμε έκθετη τη δημοκρατία απέναντι στα συμφέροντα», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την παρακμή της σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι απουσιάζουν νέες ιδέες από την κεντροαριστερά που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τους ψηφοφόρους. Ειδικότερα, είπε: «Έχουμε χάσει τη μάχη και πρέπει να μπούμε με νέες ιδέες, αν θέλουμε να επιδιώξουμε να είμαστε μια δύναμη, η φωνή της οποίας θα ακούγεται».

Ο πρώην υπουργός, τέλος, εκτίμησε την κατάσταση της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, ενώ μίλησε για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα.

Ακούστε τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το