Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στον Fm 100: Οι επιπτώσεις των capital controls ένα χρόνο μετά (mp3)

the roots web banners 06

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στον Fm 100: Οι επιπτώσεις των capital controls ένα χρόνο μετά (mp3)
28.06.2016 | 20:55

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στον Fm 100: Οι επιπτώσεις των capital controls ένα χρόνο μετά (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Μαύρη επέτειο» για την επιχειρηματικότητα χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον Fm 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, αφού σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε με επίσημα στοιχεία στις επιπτώσεις των capital controls σε οικονομία, τράπεζες και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, οι εισαγωγές στην ελληνική οικονομία πριν την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών ήταν στα 38,6 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα στα 35,5. «Πρόκειται για 3 δισ. λιγότερα από το ΑΕΠ της Ελλάδας», ανέφερε, εξηγώντας ότι το πραγματικό νούμερο θα διαμορφωθεί με την άρση των capital controls.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι το διάστημα Ιούνιος 2014-Ιούνιος 2015 άνοιξαν 34 χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν 8 χιλιάδες λιγότερες επιχειρήσεις από την προηγούμενη χρονιά.

Αναφορικά με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι από τον Μάιο του 2015 έως σήμερα, υπήρξε μείωση της τάξεως των 8 δισ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «φως στο τούνελ» της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αναμένεται να δώσει η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση τον προσεχή Σεπτέμβριο, γεγονός που θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κατέληξε λέγοντας ότι οι πολιτικοί αδυνατούν να αφουγκραστούν τι συμβαίνει σε οικονομικό επίπεδο, ενώ ευχήθηκε να σταματήσουν τα λάθη που πλήττουν την κοινωνία και την οικονομία.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το