Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας μιλάει στον FM 100 για τις αλλαγές στο Δημοτικό (mp3)

the roots web banners 06

Ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας μιλάει στον FM 100 για τις αλλαγές στο Δημοτικό (mp3)
09.09.2016 | 20:06

Ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας μιλάει στον FM 100 για τις αλλαγές στο Δημοτικό (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Λίγα 24ωρα πριν χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Θανάσης Κικινής, μίλησε στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και για τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ υποστήριξε πως σε ό,τι αφορά τα κενά, φαίνεται πως το Υπουργείο προσπάθησε να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος, τουλάχιστον στο επίπεδο της στοιχειώδους στελέχωσης των σχολείων. Ωστόσο, εκεί που εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα είναι το ζήτημα της πλήρους στελέχωσης και πιο συγκεκριμένα η ορθή λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Ο κ. Κικινής τόνισε ότι η απουσία μόνιμων διορισμών τα τελευταία χρόνια δημιούργησε έντονο πρόβλημα, αναφέροντας ενδεικτικά ότι για πάνω από 10.000 συνταξιοδοτήσεις, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 272 μόνιμοι διορισμοί.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα κενά με τεχνάσματα, λέγοντας ότι όσο υπάρχουν οργανικά κενά, θα αναζητούνται κάθε χρόνο αναπληρωτές.

Ο κ. Κικινής αναφέρθηκε, ακόμη, στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος, όπως είπε, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια αλλαγή στον προσανατολισμό του προγράμματος και στην κατανομή των ωρών, προκειμένου να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικές ώρες και να χρειάζονται λιγότεροι αναπληρωτές.

Η διαδικασία αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΔΟΕ, αφού, όπως είπε ο κ. Κικινής, ο τρόπος που μειώνονται τα κενά και οι εκπαιδευτικές ώρες θα έχει αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΟΕ έχει ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις με αρχή την 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Κικινής στον FM 100: 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel