Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Κύτελης στον FM 100: «Οι υποσχέσεις του Μουζάλα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν» (mp3)

the roots web banners 06

Κύτελης στον FM 100: «Οι υποσχέσεις του Μουζάλα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν» (mp3)
20.09.2016 | 18:46

Κύτελης στον FM 100: «Οι υποσχέσεις του Μουζάλα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Εκτός ελέγχου χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Στρατής Κύτελης, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί της Λέσβου, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο hot spot της Μόριας.

Ο κ. Κύτελης, μιλώντας στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της Λέσβου είναι ένας φιλόξενος λαός που κατέθεσε την ψυχή του για να περιθάλψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν φτάσει στο νησί, όμως πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

«Δεν έχει εγκύψει η κυβέρνηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, για να δώσει λύσεις στο θέμα που ταλανίζει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε μια πολύ άσχημη κατάσταση με την έννοια ότι έχει χαθεί πλέον το αίσθημα ασφάλειας από τους κατοίκους των νησιών μας και ειδικά από το νησί της Λέσβου».

Όπως είπε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε hot spot, τα οποία χαρακτήρισε ως «αποθήκες ψυχών».

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το hot spot της Μόριας φιλοξενεί περίπου 2.000 επιπλέον άτομα από αυτά που δύναται να φιλοξενήσει. Όπως υποστήριξε ο κ. Κύτελης, η έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι αποτέλεσμα του συνωστισμού των προσφύγων και μεταναστών, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητά τους για το μέλλον, αφού δεν λαμβάνουν απαντήσεις στα αιτήματά τους για το αν θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από το νησί.

«Πρέπει οι υποσχέσεις για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, που έδωσε επανειλημμένα ο κ. Μουζάλας, επιτέλους να υλοποιηθούν», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα του μεταναστευτικού έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στην τουριστική οικονομία της Λέσβου. «Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, συνεχώς θα διαιωνίζεται», κατέληξε ο κ. Κύτελης.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel