Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Γιώργος Πατούλης στον FM 100: «Δεν θέλουμε τοποτηρητές στους δήμους μας» (mp3)

the roots web banners 06

Γιώργος Πατούλης στον FM 100: «Δεν θέλουμε τοποτηρητές στους δήμους μας» (mp3)
27.09.2016 | 20:37

Γιώργος Πατούλης στον FM 100: «Δεν θέλουμε τοποτηρητές στους δήμους μας» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και μάλιστα πολύ δηκτικοί στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση θέσεων διοικητικών γραμματέων στους δήμους», τόνισε σε συνέντευξη του στον FM 100 o πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μια επιτροπή που «εν κρυπτώ επιχείρησε να περάσει μια διαδικασία που αλλάζει τον ρου της αυτοδιοίκησης και της αιρετής διαδικασίας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί «απέναντι» σε μια τέτοια διαδικασία, με τον κ. Πατούλη να τονίζει στον ραδιοφωνικό «αέρα» του FM 100 ότι «κάτι τέτοιο ούτε συζητιέται, ούτε εξετάζεται».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε «τοποτηρητές που στόχο έχουν να δημιουργήσουν αδυναμία στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για τον τόπο τους», ενεργώντας εντελώς αντίθετα με αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και δημιουργώντας τελικά άλλα καθεστώτα.

«Η αυτοδιοίκηση, από το ένα σημείο της χώρας μέχρι το άλλο, μαζί με τους εργαζομένους της, θα λειτουργήσει ως μέτωπο για να μπορέσει να αποσοβήσει τη διαδικασία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Πατούλη στη Δέσποινα Βασιλειάδου:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel