Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Ιάσων Πιπίνης στον FM 100 για την κρίση στη Βενεζουέλα | «Δέσμιος» του καθεστώτος Μαδούρο και ένας Λημνιός (mp3)

banner roots

Ο Ιάσων Πιπίνης στον FM 100 για την κρίση στη Βενεζουέλα | «Δέσμιος» του καθεστώτος Μαδούρο και ένας Λημνιός (mp3)
28.04.2017 | 17:28

Ο Ιάσων Πιπίνης στον FM 100 για την κρίση στη Βενεζουέλα | «Δέσμιος» του καθεστώτος Μαδούρο και ένας Λημνιός (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Βενεζουέλα με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο, στη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Στην ταραγμένη χώρα ζει τα τελευταία χρόνια και ένας συντοπίτης μας. Ένας Λημνιός, τον οποίο προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι κρατούν στη Βενεζουέλα. Η έκρυθμη κατάσταση, όμως, ανάγκασε τον 44χρονο και την οικογένειά του να αναζητούν τρόπο διαφυγής από τη χώρα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει σταθεί δυνατό μέχρι και σήμερα.

Επιθυμία του είναι, αν όχι να επιστρέψει στην Ελλάδα, να καταφέρει τουλάχιστον να φτάσει σε κάποιο σημείο της Ευρώπης. Μέχρι τότε, ο συντοπίτης μας μεταδίδει –σχεδόν σε πραγματικό χρόνο- από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, καθώς και μέσω της στήλης του στο liberal.gr, όλα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία χρόνια καλύπτει το ρεπορτάζ στη Λατινική Αμερική ο δημοσιογράφος, Ιάσονας Πιπίνης, ο οποίος συνομιλώντας με τη Δέσποινα Βασιλειάδου στην εκπομπή του FM 100 «Θέμα και Ανάθεμα», περιέγραψε τα όσα δραματικά διαδραματίζονται στη Βενεζουέλα, ενώ εξήγησε πώς έφτασε μια από τις πλουσιότερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες στη σημερινή της κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, πως πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι από το 1 τρις δολάρια των εσόδων από την πώληση του πετρελαίου, τα 500 δις χάθηκαν εξαιτίας της κυβερνητικής διαφθοράς.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ. Πιπίνης για την κρίση στη Βενεζουέλα:

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel