Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Αθ. Τσακρής: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ στον FM 100 για την επιδημία της ιλαράς (mp3)

banner roots

Αθ. Τσακρής: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ στον FM 100 για την επιδημία της ιλαράς (mp3)
22.09.2017 | 18:39

Αθ. Τσακρής: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ στον FM 100 για την επιδημία της ιλαράς (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες λόγω της επιδημικής έξαρσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα στη χώρα η ιλαρά.

«Το μοναδικό μέσο που μπορεί να εφαρμοστεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του νοσήματος είναι ο εμβολιασμός», τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος φιλοξενήθηκε σήμερα στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις πολύ σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από τον ιό της ιλαράς, οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και στον θάνατο.

«Με τον εμβολιασμό δεν προστατεύουμε μόνο εμάς ή τα παιδιά μας, αλλά είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία», επισημαίνει ο καθηγητής, εξηγώντας ότι αποτελεί χρέος όλων να προφυλάξουμε εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως είναι τα βρέφη και οι ανοσοκατασταλμένοι.

Σε ό,τι αφορά το αντιεμβολιαστικό κίνημα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας, τι είναι αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, σύμφωνα με τον κ. Τσακρή; Μπορούν, τέλος, να εμβολιαστούν άτομα κάθε ηλικίας και ποια είναι τα συμπτώματα της ιλαράς;

Ακούστε παρακάτω όλα όσα είπε για το θέμα ο καθηγητής στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel