Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Τα νησιά του Β. Αιγαίου να γίνουν η έδρα μιας μεγάλης υπηρεσίας της ΕΕ» (audio)

the roots web banners 06

Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Τα νησιά του Β. Αιγαίου να γίνουν η έδρα μιας μεγάλης υπηρεσίας της ΕΕ» (audio)
24.05.2019 | 21:50

Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Τα νησιά του Β. Αιγαίου να γίνουν η έδρα μιας μεγάλης υπηρεσίας της ΕΕ» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα πρέπει να γίνουν, μεταξύ άλλων, η έδρα ενός θεσμού, μιας μεγάλης υπηρεσίας της ΕΕ για τη νησιωτική πολιτική», είπε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Ο κ. Ιωακειμίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Λέσβο, υποστήριξε την παραπάνω άποψη εξηγώντας ότι μια τέτοια υπηρεσία θα «υποβοηθεί την ανάπτυξη όλων των νησιών και πρωτίστως των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, τα οποία έχουν από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στον ευρωπαϊκό χώρο».

Ωστόσο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξέφρασε τη δυσαρεσκειά του για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν τα ευρωπαϊκά θέματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «με ευθύνη των δύο μονομάχων (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις Ευρωεκλογές ως πρόβα για τις βουλευτικές».

Τέλος, ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που διαθέτει το ΚΙΝΑΛ για το Ευρωκοινοβούλιο με στόχο μια «καλύτερη και πιο δίκαιη Ευρώπη», αφού, όπως υποστήριξε, πέρα τα πολλά που έχει πετύχει, υπάρχουν και αδυναμίες, όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού, ζήτημα που δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά «και με ευθύνη της ελληνικής πλευράς».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel