Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Λ. Κουσούλης στον FM 100: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να απαρνηθεί τον παλαιό εαυτό του» (audio)

the roots web banners 06

Λ. Κουσούλης στον FM 100: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να απαρνηθεί τον παλαιό εαυτό του» (audio)
19.11.2019 | 20:18

Λ. Κουσούλης στον FM 100: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να απαρνηθεί τον παλαιό εαυτό του» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου μίλησε ο Λευτέρης Κουσούλης, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο: «ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥ»

Όπως είπε ο πολιτικός επιστήμονας, στο νέο του βιβλίο επιχειρεί να περιγράψει και να ερμηνεύσει το «πολιτικό φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και ήταν πράγματι ένα πολιτικό φαινόμενο», το οποίο όμως «έχει μπει στον δρόμο της τελικής φθοράς», εκτίμησε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ένα μικρό κόμμα του 3% κατορθώνει να αξιοποιήσει τις συνθήκες της κρίσης και, κατά την άποψή μου, να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των ανθρώπων χωρίς να επεξεργαστεί σοβαρές λύσεις για τις ανάγκες αυτές, να υιοθετήσει μια μέθοδο επικοινωνίας με τους ανθρώπους, στον πυρήνα της οποίας ήταν ο βίαιος λόγος, να πετύχει ένα αποτέλεσμα, να δούμε πώς πολιτεύεται ο α’ εξάμηνο και πώς στη συνέχεια προσαρμόζεται ως εξουσιαστικό πλέον κόμμα στις συνθήκες της εποχής».

Ο κ. Κουσούλης υποστήριξε ότι το κόμμα «θα απωλέσει τη δύναμη της επιρροής του», αφού «δεν μπορεί να απαρνηθεί τον παλαιό εαυτό του και δεν μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την κυβερνητική πρακτική του».

Τέλος, ο καθηγητής σχολίασε θέματα της επικαιρότητας, όπως τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, ο αντικαπνιστικός νόμος αλλά το διαχρονικό ζήτημα του λαϊκισμού με αφορμή το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ακούστε όσα είπε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel