Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η καθηγήτρια Χ. Σοφιανοπούλου στον FM 100 για τις χαμηλές οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε έρευνα του PISA (audio)

banner roots

Η καθηγήτρια Χ. Σοφιανοπούλου στον FM 100 για τις χαμηλές οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε έρευνα του PISA (audio)
28.11.2019 | 21:45

Η καθηγήτρια Χ. Σοφιανοπούλου στον FM 100 για τις χαμηλές οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε έρευνα του PISA (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Χαμηλές επιδόσεις καταγράφουν οι Έλληνες μαθητές σε έρευνα του PISA που διενεργείται ανά τριετία από τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα της «διαΝΕΟσις».

Ειδικότερα, η έρευνα αφορά σε 15χρονους μαθητές στις 35 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ και χώρες-εταίρους, με σκοπό να αξιολογήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε τρία βασικά γνωστικά αντικείμενα -μαθηματικά, κατανόηση κειμένου και φυσικές επιστήμες- και τις ικανότητές τους να συμμετάσχουν αποτελεσματικά στις σύγχρονες κοινωνίες και να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου η Χρύσα Σοφιανοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εθνική συντονίστρια του PISA και συντονίστρια της πολυσέλιδης μελέτης της «διαΝΕΟσις», ανέλυσε τα αποτελέσματα της διεθνούς εκπαιδευτικής έρευνας PISA 2015 παρατηρώντας πως η Ελλάδα έχει από το 2000 -από όταν διενεργείται η έρευνα- χαμηλές επιδόσεις, δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Οι περισσότεροι από τους μισούς 15χρονους στην Ελλάδα δεν καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τις αποκτηθείσες από το ελληνικό σχολείο γνώσεις, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να συσχετίσουν ή να εφαρμόσουν τη γνώση στην καθημερινή ζωή.

Η κ. Σοφιανοπούλου εντοπίζει τους παράγοντες που σχετίζονται με την επίδοση των μαθητών αλλά και τους λόγους που η χώρα μας καταλαμβάνει διαχρονικά χαμηλή θέση στην εν λόγω έρευνα.

Ακούστε τη συζήτηση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel