Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Ν. Μηταράκης στον FM 100: «Τα κλειστά κέντρα είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για την αποσυμφόρηση των νησιών» (audio)

the roots web banners 06

Ο Ν. Μηταράκης στον FM 100: «Τα κλειστά κέντρα είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για την αποσυμφόρηση των νησιών» (audio)
27.02.2020 | 19:39

Ο Ν. Μηταράκης στον FM 100: «Τα κλειστά κέντρα είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για την αποσυμφόρηση των νησιών» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Τα κλειστά κέντρα είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, και η οποία οδηγεί στο κλείσιμο της Μόριας, της Βιάλ και του Βαθύ αλλά και στη μείωση των προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά», τόνισε ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των νησιωτών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, και το οποίο κατατέθηκε μετά από πολλή συζήτηση με τις τοπικές αρχές του Βορείου Αιγαίου. Αυτό βασίζεται στη δημιουργία κλειστών δομών με ταυτόχρονη κατάργηση των ανοιχτών και στην αποσυμφόρηση των νησιών μέσω της ταχύτερης λειτουργίας των διαδικασιών ασύλου και επαναπροωθήσεων.

Για τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα «πολλής παραπληροφόρησης και ακραίου λαϊκισμού» που διαιωνίζει τόσο το υπάρχον πρόβλημα του μεταναστευτικού όσο και της ασφάλειας των νησιωτών. «Η κυβέρνηση έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη θωράκιση των νησιών, στον βαθμό που η κρίση το επιτρέπει, ενώ στον αντίλογο δεν υπάρχει καμία πρόταση εκτός από ευχολόγια και ανταγωνισμό ποιος θα είναι πιο λαϊκιστής», σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο είδαμε να περπατάνε χέρι-χέρι οι ακραίοι αριστεροί με τους ακροδεξιούς ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με ψέματα».

Σχετικά με τις σκληρές εκφράσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μηταράκης είπε: «Ο κ. Μουτζούρης είναι δύσκολο να είναι συνομιλητής της κυβέρνησης με τον τρόπο που συμπεριφέρεται» επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο Περιφερειάρχης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ περιέγραψε το περιστατικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε τον κ. Μουτζούρη σε αυτές τις δηλώσεις.

Τέλος, απαντώντας στις φήμες που θέλουν τη δημιουργία δομών και στη Λήμνο, ο υπουργός είπε: «Δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι που να αφορά τη Λήμνο, άρα δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό» ενώ σε νεότερη επικοινωνία που είχε ο FM 100 μαζί του, διευκρίνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα δημιουργίας δομών στο νησί.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στον FM 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel