Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η γγ του υπουργείου Παιδείας στον FM 100 για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (audio)

the roots web banners 06

Η γγ του υπουργείου Παιδείας στον FM 100 για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (audio)
24.03.2020 | 20:45

Η γγ του υπουργείου Παιδείας στον FM 100 για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ξεκίνησε σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που παρέχει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές Δημοτικών όλης της χώρας.

Η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασία Γκίκα μιλώντας σήμερα στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, τόνισε: «Είναι πάρα πολύ μεγάλο το εγχείρημα κι έχουμε βάλει τα δυνατά μας. Το ίδιο κάνουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε βάλει τα δυνατά μας για να προσφέρουμε στους μαθητές μας κάτι απόλυτα αναγκαίο».

Ξεκαθάρισε δε, ότι με κανέναν τρόπο δεν μπορεί η τηλεκπαίδευση να υποκαταστήσει την άμεση επαφή του διδάσκοντος με τον διδασκόμενο, παρ’ όλα αυτά εξήγησε πως το κράτος καλείται να ανταποκριθεί με κάποιο τρόπο τη δεδομένη στιγμή στις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας «σε μια πολύ αλλόκοτη συγκυρία που η πανδημία έχει δημιουργήσει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Πρέπει να καλύψουμε το κενό που δημιουργείται δεδομένου ότι τα σχολεία έκλεισαν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να απομακρυνθούν από την τάξη τους, τη ζεστασιά του σχολείου και τον δάσκαλό τους», είπε η κ. Γκίκα και πρόσθεσε: «Η τεχνολογία μάς δίνει αυτό το όπλο και δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τα παιδιά μας αποκλεισμένα από το σχολείο. Έχουμε χρέος στους μαθητές και στην κοινωνία να ανταποκριθούμε».

Τέλος, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να βοηθήσουν όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στη διαδικασία τόσο μέσω της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel