Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον FM 100 (audio)

the roots web banners 06

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον FM 100 (audio)
30.03.2020 | 19:23

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον FM 100 (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την πρόθεση του υπουργείου να διενεργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες επανέλαβε μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ωστόσο, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως υπάρχει ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας της αντιμετώπισης του ιού, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει μαθητές και γονείς να επιδείξουν υπομονή και ψυχραιμία. Επανέλαβε δε, την πρόθεση για παράταση της χρονιάς ή περικοπή της ύλης εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ ερωτηθείσα για την πιθανότητα μεταφοράς των εξετάσεων το φθινόπωρο, είπε: «Θα εξαντλήσουμε τις προσπάθειες να γίνουν το καλοκαίρι».

Σε ό,τι αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υφυπουργός ανακοίνωσε μέσω του FM 100 πως, λόγω αυξημένης κίνησης, δίνεται παράταση (σ.σ. έως τη Δευτέρα 6/4) για τις εγγραφές μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την επιμονή και την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Ζαχαράκη, τα οποία δείχνουν την προθυμία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να στηρίξουν το εγχείρημα του υπουργείου. Συγκεκριμένα, όπως είπε η ίδια, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής συνδέθηκαν 16.000 εκπαιδευτικοί ενώ στις 24/3 δημιούργησαν λογαριασμούς στο ΠΣΔ 192.000 μαθητές, τη στιγμή που στις 13/3 οι εγγεγραμμένοι μαθητές ήταν 254. «Το μέγεθος της προσπάθειας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», δήλωσε η υφυπουργός.

Αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του συστήματος, εξήγησε πως οι πλατφόρμες ενισχύονται με καθημερινές αναβαθμίσεις που επιφέρουν βελτίωση στη χρήση τους.

Ακούστε όλα όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας στον FM 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel