Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)

the roots web banners 06

Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)
09.04.2020 | 21:54

Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην πρόκληση που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να αποδειχθεί σαθρό το οικοδόμημά της.

Ο ομότιμος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ σχολιάζοντας στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου τις εξελίξεις του Eurogroup, τόνιζε ότι κρίνεται επιβεβλημένο η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με άλλα λόγια «εθνικοί εγωισμοί, εθνικές ακαμψίες, εθνικοί δογματισμοί που προβάλλονται από κάποιες χώρες, όπως η Ολλανδία, θα πρέπει να παραμεριστούν κι ο καθένας να δει τη μεγάλη εικόνα και τι είναι αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή», είπε ο ίδιος.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Ιωακειμίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup θα φτάσει σε ένα συμβιβασμό πάνω σε ένα πακέτο μέτρων ωστόσο συμπλήρωσε: «οφείλω να ομολογήσω πως δεν πιστεύω ότι θα είναι εκείνο το πακέτο μέτρων, το ισχυρά φιλόδοξο, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το ομόλογο που 11 χώρες-μέλη της ΕΕ ζητούν».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel