Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ν. Βασιλάκης στον FM 100: «Και η επόμενη μέρα θα κριθεί από την υπακοή των πολιτών στα νέα μέτρα» (audio)

the roots web banners 06

Ν. Βασιλάκης στον FM 100: «Και η επόμενη μέρα θα κριθεί από την υπακοή των πολιτών στα νέα μέτρα» (audio)
27.04.2020 | 21:19

Ν. Βασιλάκης στον FM 100: «Και η επόμενη μέρα θα κριθεί από την υπακοή των πολιτών στα νέα μέτρα» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Η επόμενη μέρα θα κριθεί από την υπακοή που θα δείξουν οι πολίτες στα νέα μέτρα, υπογράμμισε στον FM 100 ο καθηγητής Ιολογίας και Αντιπρόεδρος Έρευνας στο Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας Νίκος Βασιλάκης.

Ο καθηγητής, ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από τη Λήμνο, μίλησε στη Δέσποινα Βασιλειάδου για την επόμενη φάση της πανδημίας εξηγώντας πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε το εμβόλιο σε λίγους μήνες αφού θα χρειαστούν μακροχρόνιες μελέτες για να αποδειχθεί κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για τον άνθρωπο.

Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών ενώ στην αντιμετώπιση του ιού αναμένεται να συμβάλλουν τα αντιικά φάρμακα που αναμένεται να έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του ερχόμενου φθινοπώρου.

Σχετικά με το εάν θα παρατηρηθεί ύφεση του φαινομένου τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι είναι αμφιλεγόμενη η θεωρία για το αν επηρεάζεται ο κορωνοϊός από τις θερμοκρασίες και την υγρασία του καλοκαιριού ενώ εκτίμησε ότι το δεύτερο κύμα του ιού που το φθινόπωρο θα είναι πιο δύσκολο αφού θα κυκλοφορεί και ο ιός της γρίπης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της επιδημίας, ο καθηγητής υποστήριξε: «Η Ελλάδα έχει κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες επιδημίες».

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel