Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Χρ. Σοφιανοπούλου στον FM 100: «Στους μαθητές πρέπει να προσφέρουμε αυτό που έχουν ανάγκη» (audio)

the roots web banners 06

Χρ. Σοφιανοπούλου στον FM 100: «Στους μαθητές πρέπει να προσφέρουμε αυτό που έχουν ανάγκη» (audio)
01.05.2020 | 20:10

Χρ. Σοφιανοπούλου στον FM 100: «Στους μαθητές πρέπει να προσφέρουμε αυτό που έχουν ανάγκη» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το θέμα της εκπαιδευτικής ισότητας και δικαιοσύνης ανέλυσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου η Επίκουρη Καθηγήτρια Ανάλυσης Εκπαιδευτικής Επίδοσης και Πληροφορικής Κατάρτισης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Χρύσα Σοφιανοπούλου, με αφορμή το καινοτόμο πρόγραμμα «Το Σύμπαν για όλους» που φέρει την υπογραφή κορυφαίων οργανισμών από όλον τον πλανήτη.

Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης, το οποίο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Σοφιανοπούλου σημείωσε πως μέσω αυτού δόθηκε η δυνατότητα σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό των ελληνικών δημόσιων σχολείων να παρακολουθήσει και να μεταφέρει στους μαθητές του γνώσεις, τις οποίες ίσως δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να λάβουν, όπως για παράδειγμα πώς λειτουργεί ο επιταχυντής στο CERN!

Η καθηγήτρια εξηγεί ότι η ισότητα στην εκπαίδευση επιδέχεται δύο ερμηνείες: η εκπαιδευτική ισότητα (equality), όπου τα σχολεία προσφέρουν σε όλους τους μαθητές την ίδια εκπαίδευση και έτσι έχουν όλοι την ίδια ευκαιρία, και από την άλλη η εκπαιδευτική ισότητα/δικαιοσύνη (equity) όπου ο κάθε μαθητής λαμβάνει την εκπαίδευση που χρειάζεται για να επιτύχει υψηλά αποτελέσματα.

«Στους μαθητές πρέπει να προσφέρουμε αυτό που έχουν ανάγκη. Δεν έρχονται όλα τα παιδιά με ίσους όρους στο σχολείο», ανέφερε η κ. Σοφιανοπούλου.

Με ποιο τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η ισότητα/δικαιοσύνη στο ελληνικό σχολείο; Πώς μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση η αξιοποίηση της τηλεκπαίδευσης και η χρήση ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία;

Ακούστε όλα όσα είπε η κ. Σοφιανοπούλου:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel