Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Α. Ζαΐρης στον FM 100: Εξαιρετικά αρνητικές οι προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομία το προσεχές διάστημα (audio)

the roots web banners 06

Α. Ζαΐρης στον FM 100: Εξαιρετικά αρνητικές οι προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομία το προσεχές διάστημα (audio)
27.07.2020 | 20:30

Α. Ζαΐρης στον FM 100: Εξαιρετικά αρνητικές οι προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομία το προσεχές διάστημα (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Εξαμηνιαία έρευνα καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο για την κρίση της πανδημίας COVID-19 ολοκλήρωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, στην οποία αποτυπώνεται η σημαντική αλλαγή που επήλθε στο καταναλωτικό κοινό το τελευταίο 6μήνο αλλά και η μεγάλη επίδραση της κρίσης του COVID-19 στο καταναλωτικό κλίμα και στην αγορά της λιανικής στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι μόλις ένας στους τρεις θα κάνει διακοπές φέτος ενώ ένας στους δύο καταναλωτές αγοράζει προϊόντα με βασικό κριτήριο τα χρήματα που δίνει. Παράλληλα, η τήρηση του προβλεπόμενου αριθμού ατόμων και η απολύμανση των χώρων είναι τα βασικά ζητούμενα των καταναλωτών από τα καταστήματα ενώ το 46% των καταναλωτών κάνει βιαστικά τις αγορές του στα καταστήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου ο Αντώνης Ζαΐρης, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, εξηγεί ότι η οικονομική επίδραση της πανδημίας στη χώρα μας δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Συγκεκριμένα, διευκρινίζει πως μέχρι τα τέλη του 2020, οι απώλειες στο λιανεμπόριο θα είναι της τάξεως των 8-10 δισ. ευρώ (πτώση 14-15% σε σχέση με πέρυσι).

Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα του δείκτη οικονομικού κλίματος λιανικής, ο οποίος δημοσιοποείται για πρώτη φορά, αποτυπώνοντας τις προσδοκίες των καταναλωτών για το προσεχές διάστημα. Όπως λέει ο κ. Ζαΐρης, οι καταναλωτικές προσδοκίες είναι εξαιρετικά αρνητικές, γεγονός που δείχνει ότι «η οικονομική διαχείριση της κρίσης οδήγησε σε μια κατάσταση χειρότερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα». Ωστόσο, ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ εξηγεί πως, εάν δεν υπήρχε ορθή υγειονομική διαχείριση της κρίσης στη χώρα μας, οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν ακόμη χειρότερες.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ζαΐρης:

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα του ΣΕΛΠΕ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel