Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Κορωνοϊός: Ανήσυχοι οι επιστήμονες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων | Εξαδάκτυλος – Γκάγκα στον FM 100 (audios)

banner roots

Κορωνοϊός: Ανήσυχοι οι επιστήμονες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων | Εξαδάκτυλος – Γκάγκα στον FM 100 (audios)
13.08.2020 | 20:18

Κορωνοϊός: Ανήσυχοι οι επιστήμονες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων | Εξαδάκτυλος – Γκάγκα στον FM 100 (audios)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι επιστήμονες υγείας για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, εξήγησε πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τη μάσκα, τις αποστάσεις, την αποφυγή των συναθροίσεων, τα χρειαζόμαστε για να μην επανέλθει αυτός ο κίνδυνος που βλέπουμε τώρα να μας χαμογελάει διάπλατα». Μάλιστα, εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος υποστηρίζοντας πως είναι δύσκολα αναστρέψιμη η σημερινή εικόνα και πως «θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα με απόλυτη, συνέπεια, πίστη και διάρκεια για να μπορέσουμε να δούμε μια αναστροφή μετά από εβδομάδες».

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίστηκε και η κ. Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τον μεγάλο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα μετατραπεί σε εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ θα επιφέρει τραγικές συνέπειες και στην οικονομία της χώρας. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η λύση δεν είναι πιο αστυνομικά μέτρα ούτε οριζόντιο lockdown. Η λύση είναι να προσέχουμε όλοι σα να είμαστε φορείς του ιού», είπε χαρακτηριστικά.

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το