Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Παναγιώτης Μπεχράκης στον FM 100 για την εντυπωσιακή μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα (audio)

the roots web banners 06

Ο Παναγιώτης Μπεχράκης στον FM 100 για την εντυπωσιακή μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα (audio)
02.03.2021 | 11:43

Ο Παναγιώτης Μπεχράκης στον FM 100 για την εντυπωσιακή μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Σημαντική μείωση του καπνίσματος σε ποσοστό 52,4% καταγράφηκε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και ιδιαίτερα στους νέους καπνιστές ηλικίας 16 με 24 χρόνων, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, αναφέρθηκε στην πολυετή προσπάθεια που προηγήθηκε της επιτυχίας αυτής. Τόνισε ότι η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την υλοποίηση προγραμμάτων παρέμβασης αλλά και η εν γένει ενεργοποίηση του εκπαιδευτικού μηχανισμού συνέβαλε τα μέγιστα στην καλλιέργεια αντικαπνιστικής συνείδησης στους νέους και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικογένεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης, «η φωνή του παιδιού είναι τεράστια και η δύναμη του μαθητή είναι πολύ μεγάλη ισχύς για την επίλυση τέτοιου είδους κοινωνικών προβλημάτων».

Παράλληλα, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι η θετική πορεία της χώρας θα συνεχιστεί «αν συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε». Στα συστατικά της επιτυχίας ο κ. Μπεχράκης συμπεριέλαβε το επιστημονικό πρόγραμμα, τη στρατηγική, την επιμονή και τη διάρκεια και φυσικά τη χρηματοδότηση, που προέρχεται από το George Behrakis Foundation και όχι μόνο. «Έτσι πέρασε στην κοινωνία το μήνυμα του μη καπνίσματος ως θετική επιλογή του νέου ανθρώπου, χωρίς φόβο και τρομολαγνεία», όπως είπε.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι με τα ποσοστά που καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, κατατάσσεται μεταξύ των χωρών που ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο μη κάπνισμα.

Ακούστε όλα όσα είπε για το θέμα ο κ. Μπεχράκης στον FM 100:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel