Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στον FM 100: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα self test (audio)

banner roots

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στον FM 100: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα self test (audio)
06.04.2021 | 21:22

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στον FM 100: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα self test (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να διατεθούν στα φαρμακεία της Λήμνου τα self test που θα δίνονται δωρεάν στους πολίτες ως ένα επιπλέον «όπλο» στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως είπε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, θα υπάρξει προτεραιοποίηση στις ομάδες πολιτών που θα διατίθενται τα ατομικά τεστ. Σε πρώτη φάση, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, δικαιούχοι είναι μόνο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Λυκείου, αφού πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν το συντομότερο στα θρανία.

Ο κ. Τσαπέκος τόνισε ότι τα self test δεν θα πρέπει να αποτελέσουν πανάκεια αλλά να χρησιμοποιούνται με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον» εξηγώντας πως θα λειτουργήσουν ως ένα ακόμη μέσο στην έγκαιρη ανίχνευση κυρίως των ασυμπτωματικών ώστε να αναχαιτιστεί το μεγάλο κύμα διασποράς του ιού. Γι’ αυτό θα πρέπει «να αγκαλιάσουμε το μέτρο αυτό», είπε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προσθέτοντας ότι και οι φαρμακοποιοί θα συμβάλουν στην ενημέρωση του κόσμου και στην εν γένει ομαλή εφαρμογή του μέτρου.

Τέλος, ο κ. Τσαπέκος έδωσε οδηγίες για τον τρόπο διενέργειας του τεστ καθώς και για τη διαδικασία δήλωσης των θετικών αποτελεσμάτων στη σχετική πλατφόρμα που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Ακούστε όλα όσα είπε:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel