Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό της Ελλάδας; (audio)

banner roots

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό της Ελλάδας; (audio)
27.07.2021 | 20:52

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό της Ελλάδας; (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Μιας νέα εκτενή έρευνα για την κλιματική αλλαγή, που θα δημοσιευτεί τον Οκτώβριο του 2021, διεξάγει η διαΝΕΟσις. Η έρευνα βασίζεται στην ανάλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου στον FM 100 ο επιστημονικά υπεύθυνος της έρευνας κ. Kωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό της Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περισσότερα, πιο συχνά και πιο έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως με μεγαλύτερη διάρκεια ως απόρροια των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στο περιβάλλον. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται εγρήγορση και προληπτική δράση από τα κράτη ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τέλος, απάντησε σε ερωτήματα που άπτονται του ζητήματος, όπως εάν δύναται να υπάρξουν θετικές συνέπειες για τον τουρισμό στη χώρα μας από την κλιματική αλλαγή καθώς και σε ποιο στάδιο της κυκλικής οικονομίας βρίσκεται η Ελλάδα. Τέλος, απάντησε στη σκεπτικιστική άποψη σύμφωνα με την οποία υποστηρίζεται ότι θα δημιουργηθούν δύσκολα αντιμετωπίσιμες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για τον άνθρωπο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel