Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Στα πρότυπα του PISA ο ελληνικός διαγωνισμός τον Μάιο (audio)
Στα πρότυπα του PISA ο ελληνικός διαγωνισμός τον Μάιο (audio)
21.02.2022 | 19:10

Στα πρότυπα του PISA ο ελληνικός διαγωνισμός τον Μάιο (audio)

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη

Στην ραδιοφωνική εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου "Θέμα κι Ανάθεμα" φιλοξενήθηκε η κα Σοφιανοπούλου Χρύσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Εθνική Συντονίστρια του PISA στον ΟΟΣΑ κι επιστημονική υπεύθυνη στην Έρευνα της διαΝΕΟσις, και μίλησε για την πανελλήνια αξιολόγηση παιδιών ΣΤ' Δημοτικού και Γ' Γυμνασίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατά το πρότυπο του PISA.

Ένας εγχώριος διαγωνισμός ανάλογος με το πρόγραμμα PISA (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ προγραμματίζεται τον Μάιο στην Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας κι έχει στόχο να αξιολογήσει τις γνώσεις των μαθητών στο τέλος της πρωτοβάθμιας και της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 

Ειδικότερα, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στην άνοιξη σε μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου. Το γνωστικό αντικείμενο της εξέτασης αφορά τους δύο βασικούς άξονες της εκπαίδευσης, την Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Φέτος, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα σχολείων από όλη τη χώρα ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί πιλοτικά.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την δημιουργία ενδεικτικών θεμάτων, τα οποία μάλιστα θα είναι πριν από τις εξετάσεις διαθέσιμα για τους 12χρονους και 15χρονους μαθητές που θα συμμετάσχουν. Τα τεστ θα είναι ανώνυμα και το αποτέλεσμά τους δεν προσμετράται στη βαθμολογία του μαθητή.

Για τους στόχους, τα αποτελέσματα και τον τρόπο που αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την ελληνική πολιτεία προς όφελος της εκπαίδευσης μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία η κυρία Σοφιανοπούλου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το