Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Μ. Μαθιουλάκης: "Επικρατεί πανικός στην τιμή των καυσίμων που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα"

the roots web banners 06

Μ. Μαθιουλάκης: "Επικρατεί πανικός στην τιμή των καυσίμων που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα"
09.03.2022 | 18:30

Μ. Μαθιουλάκης: "Επικρατεί πανικός στην τιμή των καυσίμων που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη

Στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής της Δέσποινας Βασιλειάδου "Θέμα κι Ανάθεμα" φιλοξενήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο κ. Μαθιουλάκης Μιχάλης, Σύμβουλος ενεργειακής στρατηγικής, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Greek Energy Forum κι επιστημονικός συνεργάτης της ΕΛΙΑΜΕΠ κι απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που εύλογα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα γύρω από την ενέργεια. 

Ο κ. Μαθιουλάκης πριν απ' όλα διευκρίνισε ότι η μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω του πολέμου συνεπάγεται αύξηση των τιμών. Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο μεγάλος βαθμός της αβεβαιότητας καθιστά αδύνατη την πρόβλεψη της απάντησης στο ερώτημα που αφορά το ανώτατο ύψος των τιμών. 

Ωστόσο, ο κ. Μαθιουλάκης εκτιμά ότι επικρατεί ένας πανικός που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και προβλέπει συγκεκριμένα ότι "με τα πρώτα ψήγματα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία πάει σε κάποιου είδους ύφεση ή πόσω μάλλον σε λήξη, οι τιμές θα αρχίσουν να πέφτουν το ίδιο έντονα, όπως ανέβηκαν".

Επίσης, χαρακτηρίζει "αυτοκτονία" εκ μέρους της Ρωσίας την πιθανότητα να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου, αλλά και πάλι προσθέτει ότι ακόμη και σε αυτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Τι συμβαίνει με το σενάριο που αναμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας την αμόλυντη στα 2,50 ευρώ;
Τι αναφέρει σχετικά με την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από την Ρωσία;
Ποιά είναι η θέση του για τις κυρώσεις της Δύσης; 

Όλες οι απαντήσεις στην συνέντευξη που ακολουθεί: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το