Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας στον Fm 100 για τη συνεργασία ελληνικών ΑΕΙ με πανεπιστήμια των ΗΠΑ (mp3)

banner roots

Ο Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας στον Fm 100 για τη συνεργασία ελληνικών ΑΕΙ με πανεπιστήμια των ΗΠΑ (mp3)
14.11.2022 | 22:09

Ο Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας στον Fm 100 για τη συνεργασία ελληνικών ΑΕΙ με πανεπιστήμια των ΗΠΑ (mp3)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία πανεπιστημιακών (πρυτάνεων, κοσμητόρων, καθηγητών), που έχει σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ξένη χώρα, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες  συνεργασίες με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

«Έχουν έρθει να συνάψουν νέες συνεργασίες όπως αυτή μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γέιλ. Φοιτητές θα μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιο Γέιλ, για ένα ή δύο εξάμηνα, χωρίς δίδακτρα. Αυτό ήταν απλησίαστο για το 99% των φοιτητών της χώρας. Τώρα αυτό γίνεται απτό. Το Γέιλ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει απεμπολήσει το δικαίωμά του σε διδακτα. Aυτός είναι ο ορισμός της κοινωνικής κινητικότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας. Και όπως πρόσθεσε «αυτό δείχνει τις δυνατότητες της χώρας» τονίζοντας ότι οι συμπράξεις ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων είναι πολύ σημαντικές», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας.

Μάλιστα, σε προηγούμενο μας άρθρο, αναφερθήκαμε και στο γεγονός, πως, όπως όλα δείχνουν, ευνοημένη από τις συμφωνίες των ελληνικών ΑΕΙ με πανεπιστήμια των ΗΠΑ, θα βγει και η Λήμνος, στην οποία θα διοργανωθούν μια σειρά από δράσεις. 

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Fm100 και στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, «Θέμα & Ανάθεμα», φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, προκειμένου να εξηγήσει πώς θα πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το