Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη: «Στόχος, η ανακήρυξη της Πολιόχνης σε Σύμβολο της Δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

banner roots

Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη: «Στόχος, η ανακήρυξη της Πολιόχνης σε Σύμβολο της Δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο»
16.01.2023 | 20:20

Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη: «Στόχος, η ανακήρυξη της Πολιόχνης σε Σύμβολο της Δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, το Γενικό Λύκειο του Μούδρου, συμμετέχοντας σε ένα Δίκτυο Σχολείων επιδιώκει να προβάλει και να να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης και το βουλευτήριο της ως μια ύψιστη απόδειξη του πόσο βαθιά ριζωμένη είναι στον τόπο μας η Δημοκρατία.

Γυρίζοντας το νήμα του χρόνου πίσω, στην 3η χιλιετία π.Χ η Πολιόχνη είναι η απόδειξη μιας οργανωμένης πόλης και το βουλευτήριο της η απόδειξη ότι σ αυτόν τον τόπο, οι άνθρωποι ήξεραν να βουλεύονται, έστω με τα μέτρα και τα δεδομένα της εποχής. 

Σε αυτή τους την προσπάθεια, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Μούδρου, συνάντησαν έναν εξαιρετικό και παθιασμένο με τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά μνημεία της χώρας, συνοδοιπόρο. 

Πρόκειται για την κ. Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη, εκπαιδευτικό, αρχαιολόγο, Γενική Συντονίστρια του Δικτύου. 

Μιλώντας, στην εκπομπή «Θέμα κ Ανάθεμα» και στη Δέσποινα Βασιλειάδου, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στην προσπάθεια των παιδιών του Γενικού λυκείου του Μούδρου, ενώ τόνισε, ότι στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ανακηρυχθεί η Πολιόχνη, ως το σύμβολο της Δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Μάλιστα η κ. Λαμπρινουδάκη, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται προσκύνημα στον χώρο της Πολιόχνης, όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, καθώς μια παρουσίαση περί τα τέλη καλοκαιριού στο Μέγαρο Αθηνών, με υψηλούς καλεσμένους, τηλεοπτική κάλυψη κτλ. 

Άκουστε τη συζήτηση της Δέσποινας Βασιλειαδου με την κ. Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη


 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel