Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Ο Μπιλ Γκέιτς «αναζητεί» την ιδανική τουαλέτα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο
Ο Μπιλ Γκέιτς «αναζητεί» την ιδανική τουαλέτα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο
16.08.2012 | 11:40

Ο Μπιλ Γκέιτς «αναζητεί» την ιδανική τουαλέτα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Τεχνολογία

 

Τρόπους για να βελτιωθούν οι τουαλέτες και με τη σειρά τους να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής άρα και η ποιότητα ζωής σε χώρες του αναπτυσσόμενους κόσμου αναζητά το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Για το σκοπό αυτό διοργάνωσε αυτές τις ημέρες στο Σιάτλ των ΗΠΑ εκδήλωση με τίτλο «Εφευρίσκοντας εκ νέου την Τουαλέτα».

 Παρουσιάστηκαν 28 διαφορετικές ιδέες για τουαλέτες που λειτουργούν χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα και δεν χρειάζονται σύστημα αποχέτευσης. Ακόμη θα έπρεπε να λειτουργούν με πολύ μικρό κόστος μόλις 5 σεντ την ημέρα.

Το βραβείο αξίας 100.000 δολαρίων απέσπασε το California Institute of Technology για μια τουαλέτα που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και παράγει υδρογόνο και ηλεκτρισμό.

Πολλές από τις ιδέες, αναφέρει το BBC, προσπαθούσαν να ανακυκλώσουν τα κόπρανα για την παραγωγή ενέργειας. Μία βρετανική ιδέα χρησιμοποιεί προνύμφες ενός είδους μύγας για να παράξει ζωοτροφή.

Οι παραδοσιακές τουαλέτες χρησιμοποιούν πολύ μεγάλες ποσότητες νερού και για το λόγο αυτό είναι ακατάλληλες για χώρες με πρόβλημα λειψυδρίας. 

Το ίδρυμα Γκέιτς έχει διαθέσει 370 εκατομμύρια δολάρια για ιδέες για την κατασκευή νέων τουαλετών για χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου οι κάκιστες συνθήκες υγιεινής προκαλούν εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνου, μεταξύ τους και θανάτους παιδιών.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το