Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τη σύνδεση Wi-Fi από χάκερς

the roots web banners 06

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τη σύνδεση Wi-Fi από χάκερς
29.10.2017 | 12:56

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τη σύνδεση Wi-Fi από χάκερς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Οι συνδέσεις στο διαδίκτυο, μέσω Wi-Fi δεν είναι πλέον ασφαλείς. Οι ασύρματες συνδέσεις, οικιακών και επαγγελματικών δικτύων, είναι εκτεθειμένες σε χάκερ, εξαιτίας κενού ασφαλείας.

«Ενώ ήταν ασφαλής o κωδικός του Wi-Fi, ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η κρυπτογράφηση μέσω Wi-Fi, δεν είναι πλέον γιατί κατάφεραν να σπάσουν την κρυπτογράφηση. Έχει λοιπόν αποκρυπτογραφηθεί ο αλγόριθμος του κωδικού του Wi-Fi κι έτσι μπορεί ο καθένας να συνδεθεί στα Wi-Fi με username και password που κυκλοφορούν στο ίντερνετ», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος όμως για να προστατευθεί; Το πρώτο βήμα που συνιστά ο κ. Βασιλάκος είναι η ενημέρωση, ειδικά των android συσκευών και του υπολογιστή μέσω internet, με το νέο λογισμικό.

«Πρέπει κανείς να "κατεβάσει" το νεότερο λογισμικό android, microsoft windows, mac και ios. Να αναβαθμίσει λοιπόν τις συσκευές στη νεότερη έκδοση. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχό του και να αναβαθμίσει και το firmware, δηλαδή το modem του», εξήγησε.

Αν η σύνδεση μπει στο στόχαστρο χάκερ, τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς είναι σε θέση να διαβάσουν αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς για τράπεζες, passwords για web banking και διάφορα τέτοιου είδους ευαίσθητα δεδομένα.

«Είναι πολύ επικίνδυνο αν και το κομμάτι της τράπεζας ''ψιλοέλεγχεται'' γιατί έχουν τοποθετήσει ειδικά συστήματα ώστε να μην μπορεί να γίνεται ταυτόχρονη επικοινωνία, έχουν βάλει και pin έτσι ώστε το ρίσκο να μην είναι τόσο μεγάλο για τον τραπεζικό λογαριασμό όσο για τις πιστωτικές κάρτες», τονίζει ο κ. Βασιλάκος και συμβουλεύει τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν «κλοπιμαία» λογισμικά καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν αναβαθμίσεις.

Ομως, παραδέχεται ότι όσοι κάνουν τα παραπάνω θα είναι μεν περισσότερο προστατευμένοι, αλλά όχι απολύτως.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel