Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>100.000 δολάρια για να ζήσετε χωρίς smartphone ένα χρόνο

banner roots

100.000 δολάρια για να ζήσετε χωρίς smartphone ένα χρόνο
23.12.2018 | 19:37

100.000 δολάρια για να ζήσετε χωρίς smartphone ένα χρόνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Για τους περισσότερους, το smartphone έχει μετατραπεί σε «προέκταση» του χεριού τους: οι χρήστες τα χρησιμοποιούν, κατά μέσο όρο, δύο ώρες την ημέρα. Τι θα κάνατε όμως αν σας πρόσφεραν 100.000 δολάρια για να αφήσετε το smartphone σας στην άκρη για ένα χρόνο;

Η εταιρεία Vitamin Water στις ΗΠΑ αποφάσισε να δώσει κίνητρα... αποσύνδεσης από το smartphone για ένα χρόνο: θα ανταμείψει με 100.000 δολάρια όποιον το καταφέρει!

Ακούγεται εύκολο; Όποιος αποφασίσει να διαγωνιστεί, για ένα χρόνο θα πρέπει να ξεχάσει όλες τις ευκολίες που του παρέχει το κινητό του τηλέφωνο, όπως το να μιλάει όλο το βράδυ σε κάποια εφαρμογή. Δεν θα μπορεί να ανεβάσει καμία φωτογραφία στο Instagram και δεν θα μπορεί να περνά το χρόνο του στο Twitter. Πραγματικός εφιάλτης για τους περισσότερους...

Το μήνυμα της Vitamin Water είναι ξεκάθαρο: «Ξέρεις ότι 1 στους 2 ανθρώπους λένε ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το smartphone τους; Σπάσε τον κύκλο με λύσεις για ζωή χωρίς σκρολάρισμα». Όσον αφορά τους κανονισμούς του διαγωνισμού, η εταιρεία αναφέρει: «Πώς μπορώ να μπω; Είναι απλό! Μοιράσου στο twitter ή στο instagram τι θα κάνεις αντί να σκρολάρεις. Μείνε ένα χρόνο χωρίς σκρολάρισμα, απόδειξέ το και μπορεί να κερδίσεις 100.000 δολάρια. Ζήσε τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν και ακόμα περισσότερα (Κοιτάξτε τους κανονισμούς μας. Περιλαμβάνεται τεστ ανίχνευσης ψεύδους)».

Όσοι πάρετε απόφαση να το δοκιμάσετε, η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η 7η Ιανουαρίου. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς το κινητό σας για ένα χρόνο, αλλά τα καταφέρετε για 6 μήνες, μην ανησυχείτε, δεν θα πάει χαμένη η προσπάθεια σας, καθώς η εταιρεία θα σας ανταμείψει με 10.000 δολάρια. Η επιλογή του ενός τυχερού που θα κληθεί να περάσει τη δοκιμασία, θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

vitaminwater®
@vitaminwater
 
 

we tried to get Brandon to make this deal, but he is too busy – will you turn off your phone for a year instead? http://vitaminwater.com

 
12.2K people are talking about this
 

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια smartphones κυκλοφορούν στην αγορά με τον κόσμο να έχει γίνει πιο... μικρός καθώς οι ειδήσεις, μικρές ή μεγάλες ταξιδεύουν με απίστευτη ταχύτητα σε κάθε άκρη της γης.

Πολιτιστικά φαινόμενα και παραδόσεις από όλο τον κόσμο γίνονται πλέον γνωστά σε όλους, καθώς οι πληροφορίες ταξιδεύουν με απίστευτη ταχύτητα. Τα ίδια τα smartphones έχουν μετατραπεί σε χρήσιμα εργαλεία για την άμεση κοινοποίηση γεγονότων, ή ακόμη και για τη δίωξη τρομοκρατών - ας μην ξεχνάμε ότι είχαν συμβάλλει σημαντικά στην σύλληψη των αδελφών Τσαρνάεφ μετά τη βομβιστική επίθεση της Βοστώνης.

Στην αντίπερα όχθη, ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση της προσωπικής μας ζωής μέσα από τα smartphones. Εκατοντάδες εφαρμογές που συλλέγουν και καταγράφουν τις συνήθειες μας, μοιράζουν τα στοιχεία μας σε εταιρείες που είναι πρόθυμες να πληρώσουν αδρά για να μπορούν να έχουν διαφημίσεις στοχευμένες ανά καταναλωτή.

Παράλληλα, υπάρχει και η συζήτηση για το πόσο έχει επηρεάσει η χρήση των smartphone την ζωή μας, καθώς οι περισσότερες στιγμές μας πλέον περνούν από τον φακό της μηχανής του κινητού και χαρακτηρίζονται από ένα hashtag.

Πηγή: economistas.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το