Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Η Google απειλεί με αποκλεισμό τις γαλλικές ιστοσελίδες ΜΜΕ

banner roots

Η Google απειλεί με αποκλεισμό τις γαλλικές ιστοσελίδες ΜΜΕ
22.10.2012 | 04:17

Η Google απειλεί με αποκλεισμό τις γαλλικές ιστοσελίδες ΜΜΕ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Τεχνολογία

 Η Google απειλεί να αποκλείσει τις ιστοσελίδες γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από την μηχανή αναζήτησης, αντιδρώντας έτσι στα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει φόρο για την προβολή περιεχομένου των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Με γράμμα που απέστειλε σε γαλλικά υπουργεία, η Google, προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την επιβολή ενός τέτοιου φόρου, που θα έθετε σε κίνδυνο «την ίδια της την ύπαρξη» και θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των σχετικών γαλλικών ιστοσελίδων. Ωστόσο, η γαλλική Κυβέρνηση αντέδρασε σε έντονους τόνους, δηλώνοντας ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να απειλεί δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που προωθείται, προβλέπεται η επιβολή φόρου για κάθε περιεχόμενο ιστοσελίδας γαλλικού μέσου ενημέρωσης που εμφανίζει η Google στη μηχανή αναζήτησης, και μέσω του οποίου προωθείται ο χρήστης στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Η πρόβλεψη αυτή γίνεται στα πλαίσια στήριξης των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, με τον παραδοσιακό τύπο να έχει δεχθεί πλήγμα λόγω της ελεύθερης πρόσβασης των αναγνωστών σε περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μέσω διαδικτύου.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό, η Google βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πολιτική απορρήτου που εφαρμόζει, ενώ αναμένεται συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Πηγή:www.lawnet.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το