Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Νέα μέθοδος με ειδική κόλλα για εφαρμογή του πλέγματος στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κήλης

banner roots

Νέα μέθοδος με ειδική κόλλα για εφαρμογή του πλέγματος στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κήλης
18.03.2019 | 19:15

Νέα μέθοδος με ειδική κόλλα για εφαρμογή του πλέγματος στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κήλης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Οι μέχρι τώρα επιπλοκές που παρουσιάζονταν με την τοποθέτηση και καθήλωση του πλέγματος με clips στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κήλης, αποφεύγονται πλέον με την χρησιμοποίηση της επαναστατικής μεθόδου που αντικαθιστά τα clips με ειδική για τους ανθρώπινους ιστούς κόλλας, με μηδενικές παρενέργειες και μετεγχειρητικό πόνο.

Όπως τονίζει ο Δρ. Γιώργος Σάμπαλης, Γενικός Χειρουργός-Λαπαροσκόπος, Διευθυντής Χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, «Η εφεύρεση και εφαρμογή αυτής της ειδικής κόλλας γενικά στην χειρουργική, έχει αρκετά χρόνια στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με εφαρμογές στην καρδιοχειρουργική, στη γενική χειρουργική ως αιμοστατικό, στην προστασία αναστομώσεων, συγκολλήσεων ιστών κλπ».

Η νέα μέθοδος, βασίζεται σ’ ένα εξειδικευμένο εργαλείο για λαπαροσκοπική χειρουργική, έναν εφαρμογέα κόλλας για την καθήλωση όλων των ειδών των πλεγμάτων, στα ανατομικά σημεία όπου αυτό απαιτείται.

«Μέχρι τώρα», επισημαίνει ο κ. Σάμπαλης, «η καθήλωση των πλεγμάτων γινόταν με ειδικά καθηλωτικά clips, κυρίως μεταλλικά τιτανίου ή απορροφήσιμα, τα οποία εφαρμόζονταν από ειδικά προσαρμοσμένα εργαλεία για λαπαροσκοπική επέμβαση. Η μέθοδος αυτή είχε όμως σε κάποιες περιπτώσεις επιπλοκές, όπως τον τραυματισμό των αγγείων και των νεύρων, τον μικρό αλλά υπαρκτό μετεγχειρητικό πόνο, καθώς και τη δημιουργία αιματωμάτων και νευραλγιών».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιατρό, αν λάβουμε υπόψη πως η εφαρμογή πλέγματος με clips σε συγκεκριμένες ανατομικές θέσεις είναι απαγορευτική λόγω πολύ ευαίσθητων ανατομικών δομών, είναι κατανοητό γιατί η νέα μέθοδος κρίνεται ως κατάλληλη, παρέχοντας απόλυτη ασφάλεια διενέργειας της λαπαροσκοπικής τοποθέτησης πλέγματος, με μηδαμινές τις πιθανότητες επιπλοκών, ενώ σε σύγκριση με την μέχρι τώρα τεχνική, η ασφάλεια καθήλωσης του πλέγματος μεγιστοποιείται.

Και ο κ. Σάμπαλης καταλήγει: «Η λαπαροσκοπική χειρουργική στην αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, εξελίσσεται διαρκώς, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς, με γνώμονα πάντα την απάλειψη του πόνου και την ελαχιστοποίηση των όποιων επιπλοκών είναι δυνατόν να προκύψουν».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel