Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Κορονοϊός: Απαιτούνται διορθωτικοί χειρισμοί για τους νεοσύλλεκτους

the roots web banners 06

Κορονοϊός: Απαιτούνται διορθωτικοί χειρισμοί για τους νεοσύλλεκτους
11.09.2020 | 09:03

Κορονοϊός: Απαιτούνται διορθωτικοί χειρισμοί για τους νεοσύλλεκτους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει ο Θωμάς Λούκας 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η χώρα μας στο θέμα της μέχρι τώρα διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού δικαιούται να πάρει τα εύσημα. Αναγνωρίζοντας πως δεν πρέπει ο αντίπαλος να σε σύρει εκεί που σίγουρα θα χάσεις, φροντίσαμε να μην του δώσουμε μια τέτοια ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, γνωρίζοντας ότι έχουμε ένα σύστημα υγείας, το οποίο δεν θα ήταν δυνατό να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα ασθενών που θα χρειάζονται εντατική θεραπεία, φροντίσαμε να εστιάσουμε στην πρόληψη, ώστε να μην φτάσουμε να διαλέγουμε το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι, όπως συνέβαινε σε άλλα κράτη με πολύ πιο προηγμένες υπηρεσίες υγείας από εμάς.

Με χαρά είδαμε πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε, διέταξε τον έλεγχο όλων των νεοσυλλέκτων στα σημεία που κατατάσσονται για Covid-19. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Ανάμεσα στους εκατοντάδες νέους ανιχνεύθηκαν και κάποιοι λίγοι, οι οποίοι ήταν θετικοί και άμεσα απομονώθηκαν. Σαφώς και μέχρι τώρα πρέπει να είμαστε περήφανοι για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εφαρμόζοντας τις διαταγές αποτελούν μία ακόμα τροχοπέδη της πανδημίας.

Τι πρέπει να γίνει

Μήπως όμως θα μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν και απλούστερα; Ο κάθε νέος που πρόκειται να καταταγεί, μαζί με το σημείωμα που τον καλεί, του ζητείται και να υποβληθεί σε μια ακτινογραφία θώρακος, την οποία προσκομίζει την ημέρα της κατάταξης.

Με αυτή την διαδικασία θα μπορούσε ο κάθε νέος να ελεγχόταν στον τόπο κατοικίας του και για το αν είναι φορέας (αφού θα μπορούσε να είναι και συμπτωματικός) του νέου κορωνοϊού, και μετά να ταξίδευε από την πατρίδα του για το νησί που πρόκειται να καταταγεί. Με τον τρόπο αυτό, αφενός δεν θα συγχρωτιζόταν το κάθε θετικό κρούσμα με άλλους νεοσύλλεκτους (μέχρι να βγει το αποτέλεσμα), αφετέρου δεν θα χρειαζόταν καν να ταξιδέψει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να θέσει σε κίνδυνο και άλλους επιβάτες.

Είναι σαφές λοιπόν, ότι με αυτή την απλή τροποποίηση, όχι μόνο θα κατατάσσονταν στρατιώτες που θα ξέραμε εξ αρχής πως δεν είναι θετικοί, αλλά θα γινόταν (για τις Ένοπλες Δυνάμεις) και μεγάλη οικονομία υλικών και ανθρωπίνων πόρων, που είναι τόσο σημαντικοί αυτές τις περίεργες εποχές που διανύουμε.

Θωμάς Λούκας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου

Πηγή: healthreport.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel