Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Welcome home! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας

the roots web banners 06

Welcome home! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας
17.10.2022 | 09:40

Welcome home! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Υγεία

Το μωράκι σας μόλις ήρθε στον κόσμο και είμαστε σίγουροι πως πλέετε σε πελάγη ευτυχίας, ωστόσο είναι λογικό να σας κατακλύζουν διάφορες ανησυχίες ιδίως αν δεν έχετε βιώσει ξανά αυτή την εμπειρία ζωής.

Ως νέα μητέρα έχετε να μάθετε πολλά καινούργια πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά ώστε να βοηθήσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας να αναπτυχθεί ωστόσο μην πανικοβάλλεστε! Παρακάτω θα βρείτε τις πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίστε και θα σας εμπνεύσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνετε.

Αλλαγή πάνας

Αν γίνεστε μαμά για πρώτη φορά η αλλαγή πάνας εννοείται πως είναι μια άγνωστη διαδικασία για εσάς, ωστόσο πολύ γρήγορα θα σας φαίνεται παιχνίδι. Διαμορφώστε έναν ειδικό χώρο όπου θα αλλάζετε το μωρό σας, π.χ. προμηθευτείτε μια αλλαξιέρα και φροντίστε να έχετε συγκεντρωμένα εκεί όλα τα απαραίτητα για να αλλάξετε το μικρό σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε λεπτό από το βρέφος και δεν θα διακινδυνέψετε να υπάρξουν ατυχήματα. Πλύντε καλά το μωράκι σας πριν του φορέσετε την καινούργια πάνα και μην παραλείψετε να εφαρμόσετε τις ειδικές κρέμες που κρατούν απαλό το δερματάκι του και αποκαθιστά τυχόν ερεθισμούς. 

Θηλασμός 

Εάν έχετε αποφασίσει πως θα θηλάσετε το μωρό σας ο πρώτος καιρός μπορεί να σας φανεί δύσκολος. Αναζητήστε στην αγορά ειδικά θήλαστρα και άλλα προϊόντα θηλασμού που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς και να απλοποιήσετε την διαδικασία. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα θηλασμού σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο σας και βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας βρίσκεται σε κοντινή περιοχή π.χ. γυναικολόγος στο Νέο Ηράκλειο, ώστε να μπορείτε να τον επισκεφτείτε για τυχόν απορίες. Μην ανησυχείτε αν αρχικά δεν έχετε αρκετό γάλα, η παραγωγή του μητρικού γάλακτος ρυθμίζεται από την ζήτηση του νεογνού σας και σταδιακά θα αυξηθεί. Ο μητρικός  θηλασμός είναι ένα δώρο της μητέρας προς το νεογέννητο βρέφος της και πρέπει να τον απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε. 

Μπάνιο

Η στιγμή του μπάνιου είναι πολύ σημαντική για το μωράκι σας αφού αφενός το ηρεμεί και το χαλαρώνει και αφετέρου διασφαλίζει την σωματική υγιεινή του. Αγοράστε ειδικά αφρόλουτρα, σαμπουάν και είδη μπάνιου για το νεογέννητό σας καθώς το δερματάκι του είναι πολύ ευαίσθητο. Επιπλέον βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί κάποια ειδική μπανιέρα η οποία θα σας βοηθήσει να κινηθείτε πιο ευέλικτα και να πλύνετε το μωρό σας με περισσότερη ασφάλεια. Φυσικά ελέγξτε την θερμοκρασία του νερού πριν τοποθετήσετε το μωρό σας στην μπανιέρα και φροντίστε μόλις τελειώσει η διαδικασία του μπάνιου να κρατήσετε το μικρό σας μακριά από ρεύματα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel