Το Βίντεο της ημέρας

Ο Γαλλοκαναδός καλλιτέχνης Steven Spazuk έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα διαφορετικό ταλέντο εδώ και κάποια χρόνια με το οποίο έχει γίνει διάσημος. Φτιάχνει πίνακες χρησιμοποιώντας, όχι χρώματα, αλλά φωτιά.

Έχοντας αποκτήσει, μάλιστα, με τα χρόνια την εμπειρία, το αποτέλεσμα πλέον είναι πολύ εντυπωσιακό.

Δασονόμοι στην ανατολική Ινδία βρήκαν πρόσφατα ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος χελώνας που είναι.. εντελώς κίτρινη!. Πιθανολογείται πως είναι το μοναδικό του είδος του, και βρέθηκε κοντά στην πόλη Balasore. Οι ειδικοί υποψιάζονται πως η κίτρινη χελώνα ήρθε από διασταύρωση αλμπίνο και κοινής χελώνας.

Αν και μέχρι στιγμής οι εικόνες που είχαμε από τον πλανήτη Άρη ήταν αρκετά αφηρημένες, ήταν πάντα ικανές να μας συναρπάζουν. Ωστόσο οι άνθρωποι του ElderFox Documentaries χρησιμοποίησαν εικόνες που έστειλαν στην Γη τα τρία rover της NASA, Spirit, Opportunity και Curiosity, για να δημιουργήσουν το παρακάτω βίντεο που προέκυψε από μια συρραφή χιλιάδων εικόνων υψηλής ανάλυσης.

Παρόλο που οι κάμερες είναι υψηλής ποιότητας, ο ρυθμός με τον οποίο τα rover μπορούν να στείλουν δεδομένα πίσω στη Γη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. To Curiosity μπορεί να στείλει δεδομένα απευθείας στη Γη με 32 kilobit ανά δευτερόλεπτο. Αντ ‘αυτού, όταν το rover μπορεί να συνδεθεί στο Mars Reconnaissance Orbiter, που είναι σε τροχιά γύρω από τον Άρη, έχουμε καλύτερες ταχύτητες, δηλαδή 2 Megabyte ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, αυτή η σύνδεση είναι διαθέσιμη μόνο για περίπου 8 λεπτά κάθε αρειανή ημέρα. Όπως θα περίμενε κανείς, η αποστολή βίντεο HD σε αυτές τις ταχύτητες θα απαιτούσε πολύ χρόνο. Καθώς τίποτα δεν κινείται στον Άρη, είναι πιο λογικό να γίνεται λήψη και αποστολή φωτογραφιών. Από αυτές τις εικόνες, με κατάλληλη επεξεργασία, δημιουργήθηκαν τα πανοραμικά/μωσαϊκά που βλέπουμε στο βίντεο.

Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο γιατί η ανθρωπότητα δεν έχει δει ποτέ τον πλανήτη Άρη, με τόση λεπτομέρεια και σε κινούμενη εικόνα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο προσεκτική ματιά στον Κόκκινο Πλανήτη. Σημειωτέων ότι το βίντεο έχει σχεδόν φθάσει τα τρία εκατομμύρια views μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Ο Sun Xun είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και φιλόδοξους νέους καλλιτέχνες της Κίνας. Πειραματίζεται με σχέδια, παραδοσιακές ζωγραφιές μελανιού και ξυλογραφίες. Χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για να δημιουργήσειι το καλλιτεχνικό σήμα κατατεθέν του - ασπρόμαυρες κινούμενες εικόνες.

Πριν από τρία χρόνια ο Corey Nielsen, ένας μεσήλικας άνδρας από την Αριζόνα, είχε όνειρο να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου από κέρματα. Τότε διέθετε μόνο μερικές χιλιάδες νομίσματα αλλά σήμερα έρχεται πιο κοντά στην τελική επίτευξη του στόχου του.

Το σημερινό ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πυραμίδα που έχει κατασκευαστεί από κέρματα περιλαμβάνει 1.000.935 νομίσματα και κατακτήθηκε το 2014 από τους Vytautas Jakštas και Domas Jokubauskis, στη Λιθουανία. Ο Corey Nielsen αποφάσισε λοιπόν ότι θα μπορούσε να κατασκευάσει μια ακόμα μεγαλύτερη πυραμίδα, έχοντας αποπειραθεί πολλές φορές και πετυχαίνοντας να φτιάξει μέχρι τότε πολλές πυραμίδες μικρότερου μεγέθους.

Ο Nielsen απέχει λιγότερο από 100.000 κέρματα από την κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ ενώ την πρόοδο που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα τη μοιράζεται με το κοινό μέσω βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το 2016, όταν ο Nielsen ανακοίνωνε τα σχέδιά του για την κατασκευή της μεγαλύτερης πυραμίδας στον κόσμο από νομίσματα, ισχυρίστηκε ότι ο απώτερος στόχος του δεν ήταν μόνο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά στην πραγματικότητα να διπλασιάσει τον αριθμό των νομισμάτων σε σχέση με αυτόν που είχαν χρησιμοποιήσει οι Jakštas και Jokubauskis.

Ένα θαύμα στη μέση της ερήμου που κάνει κάθε επισκέπτη να αναρωτιέται. Ένα μέρος όπως κανένα άλλος στη γη, η Μαράγια, το μεγαλύτερο κτίριο με καθρέφτες στον κόσμο.
Η Μαράγια στέκεται σε αρμονία με το περιβάλλον γύρω της, αντανακλώντας την έρημο, τον ουρανό, τα βουνά και τα χρώματα που την περιβάλλουν.

Ο Ζαν Κλοντ Μονέ είναι πασίγνωστος για τους υπέροχους πίνακές του. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική αποτελούσε πάντα έναν τομέα που τον ενδιέφερε ιδιαίτερα.

Μέσα σε 46’’ το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει τη σχέση του Μονέ με την αρχιτεκτονική.

Ένα β'ιντεο μικρού μήκους πιο επίκαιρο από ποτέ. Χωρίς πολλά λόγια, έχει να περάσει ένα πολύ δυνατό μήνυμα για την ανθρωπότητα.

Ένα εντυπωσιακό μίνι ντοκιμαντέρ με τα καλύτερα πλάνα από ανεμοστρόβιλους, κεραυνούς, και τις πιο όμορφες καταιγίδες που έχω καταγράψει ο Pecos Hank. Η οργή της Μητέρας Φύσης μέσα από εκρηκτικές καταιγίδες και την άγρια ομορφιά της.

Σίγουρα το αυτοκίνητο είναι η εφεύρεση που άλλαξε σημαντικά τον κόσμο, το πρώτο αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε το 1769 στη Γαλλία και ήταν ένα ατμοκίνητο τέρας που ζύγιζε πάνω από 2 τόνους και η ταχύτητά του δε ξεπερνούσε τα 5χλμ/ώρα, ήταν η πρώτη προσπάθεια απαλλαγής των αλόγων για την κίνηση των αμαξών. Το 1886 ο καρλ μπενζ σχεδίασε και εφηύρε το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη, μπορούσε να φτάσει τα 16χλμ/ώρα και δε θυμίζει σίγουρα τα σημερινά αυτοκίνητα. Από το 1886 που ουσιαστικά ξεκίνησε η ιστορία των αυτοκινήτων έχουν αλλάξει πολλά και σίγουρα ο Καρλ Μπενζ και οι υπόλοιποι πρωτοπόροι του αυτοκινήτου δε θα φανταζόντουσαν το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος αυτή την εφεύρεση. 

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018