Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι» (photos)

the roots web banners 06

Λήμνος: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι» (photos)
23.04.2016 | 10:57

Λήμνος: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι» (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Άνοιξε τις πύλες της χθες, Παρασκευή 22 Απριλίου, στο Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε, η έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» των εικαστικών Αλεξίας Ξαφοπούλου και Χρήστου Κεχαγιόγλου.

Το «παρών» στην έκθεση έδωσε το φιλότεχνο κοινό της Λήμνου, ενώ εκεί βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου και Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο», κ. Στέλιος Μάντζαρης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 18 Ιουνίου 2016, τις ώρες λειτουργίας της αγοράς (Χώρος Τέχνης "Ώχρα Μπλε", Π. Κυδά 8, Μύρινα).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιστορικός της Τέχνης Γιάννης Μπόλης στο κείμενό του για την έκθεση σημειώνει:

«Τοπία της μνήμης και της εμπειρίας, ιστορίες και αφηγήσεις, ίχνη και διαδρομές στον φυσικό κόσμο, κυριαρχούν και επιβάλλονται στις συνθέσεις της έκθεσης Land in Memory I, των εικαστικών Αλεξίας Ξαφοπούλου και Χρήστου Κεχαγιόγλου. Η τέχνη της Αλεξίας Ξαφοπούλου, ευαίσθητη και εξομολογητική, βιωματική και οικεία, απευθύνεται και επικοινωνεί με τον αποδέκτη της, προκαλώντας το βλέμμα και διευρύνοντας τις εμπειρίες του, ενεργοποιώντας τις ψυχικές και συναισθηματικές του λειτουργίες, οδηγώντας τον στην αναζήτηση μηνυμάτων που βρίσκονται φυλαγμένα πίσω από την επιφάνεια. (...) Οι ζωγραφικές συνθέσεις του Χρήστου Κεχαγιόγλου επικεντρώνονται στα στοιχεία εκείνα του τοπίου που κατευθύνουν στην ποιητική προσέγγισή του, στην εκφραστικότητα, μεταδίδουν και διατηρούν ατόφια την πρωταρχική αίσθηση, τη συγκίνηση και την αλήθεια. Ο θεατής βρίσκεται μπροστά σ' ένα λυρικό, ποιητικό και ρομαντικό σύμπαν εικόνων, έναν κόσμο, αδιατάρακτης ηρεμίας, τα όρια του οποίου είναι τα όρια της σύνθεσης».

 

Φωτό: Νικόλας Μπλιάτκας

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel