Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γ.Ε.Λ Μούδρου και φέτος στη Βουλή των Ελλήνων

the roots web banners 06

Το Γ.Ε.Λ Μούδρου και φέτος στη Βουλή των Ελλήνων
25.04.2024 | 08:06

Το Γ.Ε.Λ Μούδρου και φέτος στη Βουλή των Ελλήνων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μια συναρπαστική πορεία στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” , ΚΗ’ Σύνοδος , για το σχολικό έτος 2023-2024, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Για το τρέχον σχολικό έτος, κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν: 

ο + που διαμορφώνει τον κόσμο» - Συμμετέχουμε - Συνδιαλεγόμαστε -Συμπράττουμε ". 

Συμμετείχαν 26 συνολικά μαθητές και μαθήτριες από την Α' και Β' Λυκείου, εκπονώντας εργασίες και αναλαμβάνοντας δραστηριότητες, ώστε να ενημερωθούν, να αναζητήσουν και να γνωρίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και -μέσω του δημοκρατικού διαλόγου- να τα συνδέσουν οργανικά με την καθημερινή τους εμπειρία, εκφράζοντας ελεύθερα την άποψή τους για την ερμηνεία της έννοιας του δικαιώματος. 

Η ολοκλήρωση αυτών επιτελέσθηκε με την έρευνα για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τελική αποτύπωσή τους σε τρεις εξαιρετικές παρουσιάσεις από τις μαθήτριες Μαυροφοράκη Γεωργία (Β' Λυκείου), Θωμά Μαρία-Άρτεμη(Β' Λυκείου) και Χαβιά Ασπασία (Α' Λυκείου), οι οποίες θα παρουσιαστούν στους μαθητές του σχολείου μας στις 13 Μαΐου, στα πλαίσια της Ημέρας της Ευρώπης και των επικείμενων Ευρωεκλογών. 

Στο σημείο αυτό οργανώθηκε η διαδικασία δήλωσης της μαθήτριας-με κλήρωσηανάμεσα στις 3 μαθήτριες που δημιούργησαν τις παρουσιάσεις - που θα εκπροσωπήσει το σχολείο στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την 1 Ιουλίου 2024 έως και τις 4 Ιουλίου 2024. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων θα καλύψει πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης της μαθήτριας που θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου.

Εκπρόσωπος του Γ.Ε.Λ Μούδρου, αναδείχθηκε η Μαυροφοράκη Γεωργία και αναπληρωματική η Χαβιά Ασπασία. Το Σχολείο, όμως, συγχαίρει και τις 3 για την εξαιρετική προσπάθειά τους.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι Μαρία Παπαπαναγιώτου και Λιζέτα Ταραμάνη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel